25 augustus 2018

Club

Ontstaan

In 2016 ontstaat vanuit een groep gedreven en ambitieuze triatleten het idee om een topteam te vormen en dit te koppelen aan een recreatieve clubwerking. Ze dromen er van om sportievelingen van alle leeftijden van de triatlonsport te laten proeven én om sporters met ambitie de mogelijkheid te geven om door te groeien naar het topteam.

Als thuisbasis wordt gekozen voor Aalst, een stad en regio vol potentieel voor de triatlonsport. De geplande aanlegsteigers langs de Dender en het nieuwe zwembadcomplex brengen veel opportuniteiten voor de toekomst.

Enkele belangrijke data

1 maart 2017 : de triatlonclub 3PT wordt opgericht te Aalst. SOLIDPHARMA is onze naamsponsor van het eerste uur.

Seizoen 2017 : het topteam neemt deel aan de tweede divisie van de triatlon ploegencompetitie, verovert al meteen de titel en weet zich te verzekeren van een startticket voor de eerste divisie in 2018.

Seizoen 2018 : opstart van de recreatieve clubwerking en deelname aan zowel de eerste als de tweede divisie van de T3 ploegencompetitie. De club behaalt zijn erkenning als Aalsterse sportclub. Kers op de taart is de Europese titel van Timothy Van Houtem, die hiermee in Aalst ook de titel van sportlaureaat van het jaar binnenhaalt.

Seizoen 2019 : met het topteam strijden we opnieuw in de T3 eerste divisie tussen de grote jongens. In de T3 tweede divisie veroveren we opnieuw de titel. Met Belgisch kampioene Lotte Claes kent Aalst voor het tweede jaar op rij de titel van sportlaureaat van het jaar toe aan een 3PT-er. En we organiseren voor het eerst een triatlonwedstrijd in Aalst.

Seizoen 2020 : corona verplicht ons het ‘Start To Triatlon’ initiatief vroegtijdig te stoppen en onze ‘Short Distance Triatlon Aalst’ wedstrijd te annuleren. Het algehele wedstrijdprogramma wordt in 2020 sterk gereduceerd en dus organiseren we onze eigen 3PTlon.

Seizoen 2021 : we behalen in de T3 eerste herendivisie een uitstekende 5de plaats. Onze atleten rijven heel wat podiumplaatsen en medailles binnen. Onze club groeit naar een 80-tal leden. De tweede editie van onze ‘Short Distance Triatlon Aalst’ vindt op 11 juli succesvol plaats te Gijzegem. Vanaf oktober trainen we in het nieuwe Aquatopia zwembad.

Seizoen 2022 : onze club groeit verder naar meer dan 110 leden. We organiseren op 27 maart de Aalsterse Zwemloop en op 10 juli de derde editie van onze triatlonwedstrijd, voor het eerst ook voor kids vanaf 6 jaar. Onze atleten halen alweer mooie resultaten. Zo is er de BK titel bij de dames masters B op de halve triatlon. Verder kwalificeren 3 atleten zich voor de Ironman in Hawaï.

Ambities 2023

In 2023 zullen we een groep atleten begeleiden naar hun eerste halve triatlon en willen we opnieuw een zwemloop en een sprint triatlon organiseren in Aalst. Noteer alvast 19 maart en 9 juli!